Tensiunea arterială crescută vă poate afecta sănătatea!

0
1168
Tensiunea arterială crescută vă poate afecta sănătatea!

Hipertensiune arterială, termenul medical pentru hipertensiune arterială, este cunoscut sub numele de ” ucigașul tăcut.”Peste 80 de milioane de americani (33%) au tensiune arterială ridicată, iar 16 milioane dintre ei nici măcar nu știu că au această condiție. Dacă este lăsată netratată, tensiunea arterială ridicată crește foarte mult riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Se estimează că hipertensiunea arterială va crește cu aproximativ 8% între 2013 și 2030.

Inima ta pompează sânge printr-o rețea de artere, vene și capilare. Sângele în mișcare împinge împotriva pereților arteriali, și această forță este măsurată ca tensiunea arterială. Tensiunea arterială ridicată rezultă din îngustarea arterelor foarte mici numite arteriole. Arterioarele reglează fluxul sanguin prin corp. Pe măsură ce aceste arteriole se strâng (sau se contractă), inima ta trebuie să muncească mai mult pentru a pompa sânge în spațiul mai mic, iar presiunea din interiorul vaselor crește.

Presiunea în interiorul arterelor poate determina

Presiunea în interiorul arterelor poate determinaTensiunea arterială ridicată vă poate afecta sănătatea în patru moduri principale. Rigidizarea arterelor. Presiunea în interiorul arterelor poate determina mușchii care aliniază pereții arterelor să se îngroașe, îngustând astfel trecerea. Un atac de cord sau accident vascular cerebral poate apărea în cazul în care un cheag de sânge blochează fluxul de sânge la inima sau creier. Inima mărită. Tensiunea arterială mare crește cantitatea de muncă pentru inima ta. Ca orice mușchi puternic exercitat în corpul tău, inima ta crește mai mare (mărește) pentru a se ocupa de volumul de muncă suplimentar.

Cu cât inima ta este mai mare, cu atât mai mult cere sânge bogat în oxigen, dar cu atât mai puțin capabil este de a menține fluxul de sânge adecvat. Prin urmare, vă simțiți slăbit și obosit și nu sunteți capabil să exercitați sau să efectuați activități fizice. Fără tratament, insuficiența cardiacă se va înrăutăți. Leziuni ale rinichilor. Tensiunea arterială crescută prelungită vă poate afecta rinichii dacă alimentarea cu sânge este afectată. Leziuni ale ochilor. Dacă aveți diabet zaharat, tensiunea arterială ridicată poate provoca sângerări mici capilare în retina ochiului. Această afecțiune, numită retinopatie, poate duce la orbire.

Care sunt cauzele tensiunii arteriale crescute? Aproximativ 90% până la 95% din toate cazurile de hipertensiune arterială sunt numite hipertensiune primară sau esențială. Aceasta înseamnă că adevărata cauză a tensiunii arteriale crescute nu este cunoscută, dar o serie de factori contribuie. Aveți un risc crescut dacă. Au o istorie de familie de hipertensiune arterială. Sunt Afro-Americani. Afro-americanii dezvoltă tensiunea arterială mai des decât albii, și tinde să se întâmple mai devreme în viață și să fie mai severă.

Sunt bărbat, dar femeile au un risc crescut după vârsta de 55 de ani. Au peste 60 de ani. Vasele de sânge devin mai fragile cu vârsta și nu sunt la fel de flexibile. Se confruntă cu un nivel ridicat de stres. În unele studii, stresul, furia, ostilitatea și alte trăsături ale personalității s-au dovedit a conduce la hipertensiune arterială. Sunt supraponderale sau obeze. Utilizați produse din tutun. Fumatul îți distruge vasele de sânge. Utilizați contraceptive orale. Femeile care fumează și folosesc contraceptive orale își cresc foarte mult riscul. Mănâncă o dietă bogată în grăsimi saturate.
Mâncați o dietă bogată în sare (sodiu).

Beți mai mult decât o cantitate moderată de alcool

Beți mai mult decât o cantitate moderată de alcoolCare sunt simptomele tensiunii arteriale crescute? Cei mai mulți oameni care au hipertensiune arterială nu au simptome. În unele cazuri, persoanele cu tensiune arterială crescută pot avea o senzație de amețeală, amețeală sau alte semne. Fără simptome, persoanele cu tensiune arterială crescută pot rezista ani de zile fără să știe că au această afecțiune. Cum este diagnosticată tensiunea arterială crescută? O vizită la medicul dumneavoastră este singura modalitate de a afla dacă aveți hipertensiune arterială. Ar trebui să ai un control medical general care să includă o revizuire a antecedentelor medicale ale familiei tale.

Medicul dumneavoastră va face mai multe citiri ale tensiunii arteriale folosind un dispozitiv numit sfigmomanometru și a alerga câteva teste de rutină. Medicul dumneavoastră poate utiliza, de asemenea, un dispozitiv numit oftalmoscop pentru a se uita la vasele de sânge din ochi. Medicii pot vedea dacă aceste vase s-au îngroșat, îngustat, sau s-au spart, ceea ce poate fi un semn al tensiunii arteriale crescute. Medicul dumneavoastră va utiliza, de asemenea, un stetoscop pentru a asculta inima ta și sunetul de sânge care curge prin arterele. În unele cazuri, poate fi necesară o radiografie toracică și o electrocardiogramă.

Valorile tensiunii arteriale măsoară cele două părți ale tensiunii arteriale: presiunea sistolică și diastolică. Presiunea sistolică este forța fluxului de sânge printr-o arteră atunci când bate inima. Presiunea diastolică este forța fluxului sanguin în vasele de sânge atunci când inima se odihnește între bătăi. O citire a tensiunii arteriale măsoară atât forțele sistolice, cât și pe cele diastolice, tensiunea sistolică fiind menționată mai întâi. Numerele arată presiunea în unități de mercur milimetri—mm Hg) – cât de mare presiunea în interiorul arterelor ar fi capabil de a ridica o coloană de mercur. De exemplu, o citire de 120/80 mm Hg înseamnă o presiune sistolică de 120 mm Hg și o presiune diastolică de 80 mm Hg.

Cei mai mulți medici nu fac un diagnostic final de tensiune arterială mare până când măsura tensiunea arterială de mai multe ori (cel puțin 2 valori ale tensiunii arteriale în 3 zile diferite). Unii medici cer pacienților lor să poarte o mașină portabilă care măsoară tensiunea arterială pe parcursul a câteva zile. Acest aparat poate ajuta medicul să afle dacă un pacient are o tensiune arterială mare reală sau ceea ce este cunoscut sub numele de “hipertensiune arterială alb-coat.”Hipertensiunea la halatul alb este o afecțiune în care tensiunea arterială a unui pacient crește în timpul unei vizite la un medic atunci când anxietatea și stresul probabil joacă un rol.

Cât de des trebuie verificat tensiunea arterială?

Cât de des trebuie verificat tensiunea arterialăAdulților trebuie să li se verifice tensiunea arterială cel puțin o dată pe an. Multe magazine alimentare sau de droguri au masini tensiunii arteriale pe care le puteți utiliza gratuit în orice moment vizita magazine. Țineți minte, totuși, că aceste mașini nu vă pot da o citire corectă. Monitoare ale tensiunii arteriale pentru utilizare la domiciliu pot fi cumpărate de la magazine de droguri, magazine, și alte locuri. Din nou, aceste monitoare s-ar putea să nu vă dea întotdeauna o citire corectă. Trebuie să comparați întotdeauna citirea aparatului cu o citire din aparatul medicului dumneavoastră pentru a vă asigura că sunt aceleași.

Amintiți-vă că orice măsură peste normal ar trebui să determine o vizită la medic, care poate vorbi apoi cu tine despre cel mai bun curs de acțiune. Cât de sus e? Conform orientărilor Asociației Americane de Cardiologie (AHA) și Colegiului American de Cardiologie (ACC), o citire sub 120/80 mm Hg este clasificată ca tensiune arterială normală. Cei cu o citire a tensiunii arteriale oriunde de la 120/80 până la 129/80 sunt clasificate într-o categorie numită tensiune arterială ridicată. Hipertensiunea este definită ca o citire de 130/80 sau mai mare. Graficul de clasificare se bazează pe adulți, cu vârsta de 18 ani și peste, care nu iau medicamente pentru tensiune arterială crescută și care nu sunt foarte bolnavi. Dacă măsurătorile sistolice și diastolice se încadrează în diferite categorii, trebuie utilizată categoria superioară pentru clasificarea statusului tensiunii arteriale.

Cum este tratată tensiunea arterială crescută? Primul curs de acțiune implică schimbări ale stilului de viață, în special pentru persoanele cu tensiune arterială ridicată. Începe să mănânci o dietă fără grăsimi și fără sare. Slăbește, dacă trebuie. Începe un program regulat de exerciții. Învață să te descurci cu stresul. Dacă fumezi, renunță. Bea alcool cu moderație, dacă la toate. Amintiți-vă că aportul moderat este o medie de una sau două băuturi pe zi pentru bărbați și o băutură pe zi pentru femei. Controlați apneea obstructivă de somn (OSA), dacă aveți. Mulți pacienți care au OSA sub control văd îmbunătățiri ale tensiunii arteriale. Medicamentele sunt disponibile dacă aceste modificări nu ajută la controlul tensiunii arteriale în decurs de 3-6 luni. Diureticele ajută la eliminarea apei și a sodiului din corpul dumneavoastră. Inhibitorii ACE blochează enzima care crește tensiunea arterială.