Bucurându-se de o viață sexuală satisfăcătoare!

0
449
Bucurându-se de o viață sexuală satisfăcătoare!

Fie că problema este mare sau mică, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a obține viața ta sexuală din nou pe drumul cel bun. Bunăstarea ta sexuală merge mână în mână cu sănătatea ta mentală, fizică și emoțională. Comunicarea cu partenerul tău, menținerea unui stil de viață sănătos, profitând de unele dintre cele mai multe materiale excelente de auto-ajutor de pe piață,și doar distracție vă poate ajuta vreme grea. Bucurându-se de o viață sexuală satisfăcătoare. Cuvântul poate evoca un kaleidoscop al emoțiilor. De la dragoste, emoție, și tandrețe La dor, anxietate, și dezamăgire—reacțiile sunt la fel de variate ca experiențele sexuale ei înșiși. Mai mult, mulți oameni vor întâlni toate aceste emoții și multe altele în cursul unei vieți sexuale care durează câteva decenii.

Dar ce este sexul, de fapt? La un nivel, sexul este doar o altă funcție a corpului condusă de hormoni concepută să perpetueze specia. Desigur, această viziune îngustă subestimează complexitatea răspunsului sexual uman. În plus față de forțele biochimice la locul de muncă, experiențele și așteptările dumneavoastră ajuta la modelarea sexualității. Înțelegerea ta despre tine ca o ființă sexuală, gândurile tale despre ceea ce constituie o legătură sexuală satisfăcătoare, și relația ta cu partenerul tău sunt factori cheie în capacitatea ta de a dezvolta și menține o viață sexuală împlinită.

Când apar probleme sexuale

Când apar probleme sexualeMulte cupluri găsesc dificil să vorbească despre sex chiar și în cele mai bune circumstanțe. Când apar probleme sexuale, sentimentele de durere, rușine, vinovăție și resentimente pot opri complet conversația. Deoarece comunicarea bună este piatra de temelie a unei relații sănătoase, stabilirea unui dialog este primul pas nu numai către o viață sexuală mai bună, ci și către o legătură emoțională mai strânsă. Iată câteva sfaturi pentru abordarea acestui subiect sensibil. Găsește momentul potrivit să vorbim. Există două tipuri de conversații sexuale: cele pe care le ai în dormitor și cele pe care le ai în altă parte.

Este perfect adecvat să-i spui partenerului tău ce se simte bine în mijlocul sexului, dar cel mai bine este să aștepți până când ești într-un cadru mai neutru pentru a discuta probleme mai mari, cum ar fi dorința sexuală nepotrivită sau probleme de orgasm. Evită criticile. Sugestii de canapea în termeni pozitivi, cum ar fi, “Îmi place foarte mult atunci când atinge părul meu ușor în acest fel”, mai degrabă decât concentrându-se pe negative. Abordarea unei probleme sexuale ca o problemă care trebuie rezolvată împreună, mai degrabă decât un exercițiu în atribuirea vinovăției.

Destăinuie-te partenerului tău despre schimbările din corpul tău. Dacă bufeurile te țin treaz noaptea sau menopauza ți-a uscat vaginul, vorbește cu partenerul tău despre aceste lucruri. E mult mai bine să știe ce se întâmplă cu adevărat, decât să interpreteze aceste schimbări fizice ca lipsa de interes. De asemenea, dacă ești bărbat și nu mai ai erecție doar din cauza sexului, arată-i partenerului tău cum să te stimuleze, decât să o lași să creadă că nu e destul de atractivă ca să te mai excite.

Fii sincer. Poate crezi că protejezi sentimentele partenerului tău prefăcându-te că ai un orgasm, dar în realitate începi pe o pantă alunecoasă. Oricât de provocator ar fi să vorbim despre orice problemă sexuală, dificultatea crește odată ce problema este îngropată sub ani de minciuni, durere și resentimente. Utilizarea strategiilor de auto-ajutor
Tratarea problemelor sexuale este mai ușoară acum decât oricând. Medicamentele revoluționare și terapiștii sexuali profesioniști sunt acolo dacă ai nevoie de ele. Dar s-ar putea fi capabil de a rezolva probleme sexuale minore prin a face câteva ajustări în stilul tău de dragoste. Iată câteva lucruri pe care le puteți încerca acasă.

Răspunsurile tale sexuale încetinesc

Răspunsurile tale sexuale încetinescO mulțime de materiale de auto-ajutor sunt disponibile pentru fiecare tip de problemă sexuală. Răsfoiți internetul sau librăria locală, alegeți câteva resurse care vi se aplică și folosiți-le pentru a vă ajuta pe dumneavoastră și pe partenerul dumneavoastră să fiți mai bine informați cu privire la problemă. Dacă vorbitul direct este prea dificil, tu și partenerul tău puteți sublinia pasaje care vă plac în mod special și să le arătați unul altuia.

Acordă-ți timp. Pe măsură ce îmbătrânești, răspunsurile tale sexuale încetinesc. Tu și partenerul tău vă puteți îmbunătăți șansele de succes prin găsirea unui cadru liniștit, confortabil, fără întrerupere pentru sex. De asemenea, înțelege că schimbările fizice din corpul tău înseamnă că vei avea nevoie de mai mult timp să te exciți și să ajungi la orgasm. Când te gândești la asta, petrecând mai mult timp făcând sex nu este un lucru rău; să lucrezi la aceste necesități fizice în rutina ta de a face dragoste poate deschide uși pentru un nou tip de experiență sexuală.

Folosește lubrifierea. Adesea, uscăciunea vaginală care începe în perimenopauză poate fi ușor corectată cu lichide lubrifiante și gel. Folosiți-le în mod liber pentru a evita sexul dureros—o problemă care poate face ca snowball-ul să marcheze libidoul și tensiunile în creștere ale relațiilor. Când lubrifianții nu mai funcționează, discutați alte opțiuni cu medicul dumneavoastră.

Menține afecțiunea fizică. Chiar dacă ești obosit, tensionat, sau supărat despre problema, angajarea în sărut și giugiuleală este esențială pentru menținerea unei legături emoționale și fizice. Exersează atingerea. Tehnicile de concentrare senzorială pe care le folosesc terapeuții sexuali te pot ajuta să restabilești intimitatea fizică fără să te simți presat. Multe cărți de auto-ajutor și videoclipuri educaționale oferă variații cu privire la aceste exerciții. S-ar putea dori, de asemenea, să ceară partenerul tău să te atingă într-un mod pe care el sau ea ar dori să fie atins. Acest lucru vă va da un sentiment mai bun de cât de multă presiune, de la blând la ferm, ar trebui să utilizați.

Încercați poziții diferite

Încercați poziții diferiteDezvoltarea unui repertoriu de poziții sexuale diferite nu numai că adaugă interes pentru a face dragoste, dar poate ajuta, de asemenea, să depășească problemele. De exemplu, stimularea crescută la punctul G care apare atunci când un bărbat intră în partenerul său din spate poate ajuta femeia să ajungă la orgasm. Încearcă să te relaxezi. Să facem ceva liniștitor împreună înainte de a face sex, cum ar fi să jucăm un joc sau să ieșim la o cină frumoasă. Sau încercați tehnici de relaxare, cum ar fi exerciții de respirație profundă sau yoga.

Folosește un vibrator. Acest dispozitiv poate ajuta o femeie să învețe despre răspunsul ei sexual și să-i permită să-i arate partenerului ce-i place. Nu renunța. Dacă nici unul dintre eforturile tale par să funcționeze, nu renunța la speranță. Medicul dumneavoastră poate determina adesea cauza problemei dumneavoastră sexuale și poate fi capabil de a identifica tratamente eficiente. El sau ea vă poate pune, de asemenea, în contact cu un terapeut de sex care vă poate ajuta să exploreze probleme care pot fi în picioare în calea unei vieți sexuale împlinite.

Readucerea distracției în sex. Chiar și în cea mai bună relație, sexul poate deveni ho-hum după câțiva ani. Cu puțină imaginație, poți reaprinde scânteia. Fii aventuros. Poate că n-ai făcut niciodată sex pe podeaua sufrageriei sau într-un loc izolat în pădure; acum ar fi momentul să încerci. Sau încearcă să explorezi cărți erotice și filme. Chiar și sentimentul de obrăznicie pe care-l ai când închiriezi un film cu rating X te-ar putea face să te simți zburdalnic.

Fii senzual. Creați un mediu pentru a face dragoste care apel la toate cele cinci simțuri. Concentrează-te pe atingerea mătăsii pe pielea ta, ritmul unei melodii de jazz, parfumul parfumat al florilor din jurul camerei, concentrarea moale a lumânărilor și gustul fructelor coapte și suculente. Folosește această conștientizare senzuală sporită când faci dragoste cu partenerul tău. Fii jucăuș. Lasă bilețele de dragoste în buzunarul partenerului tău ca să le găsească mai târziu. Faceți o baie cu bule împreună – sentiment cald confortabil aveți atunci când ieși din cadă poate fi un mare plumb-in la sex.